Bergenist pärit 57-aastane pereisa otsustas neljapäeva öösel al-Qaida kätte langenud gaasitöötlemiskompleksist põgeneda, kirjutab Norra meedia

Norralasega koos asusid 50 kilomeetri kaugusel asuva Amenase linna poole teele veel seitse inimest. Grupp läbis karmi maastikuga Lõuna-Alžeeria kõrbe ligi 15 tunniga.

Mida nad kõrbet läbides sõid või jõid, ei ole teada, kuid on teada, et norralane oli reede õhtul Amenasse jõudes kurnatud ja janune.

Talle anti kiirelt esmaabi ning viidi seejärel kohalikku haiglasse edasisele ravile. Enne keskööd võimaldati tal kontakteeruda oma perekonnaga Bergenis. Mees andis teada, et on turvalises kohas ja kõik on hästi.

Hetkel ei ole veel teada, millal mees Norras oleva perekonnaga taas kohtub. Mehe perekond ütles ajalehele Aftenposten, et uudis tõi neile suurt kergendust.

Alžeeria ametivõimud on kinnitanud, et kolm päeva kestnud sõjaväeoperatsioonis pantvangikriisi lahendamiseks sai surma 23 pantvangi ja 32 islamisti. Kolmapäeval alanud pantvangikriisi ajal päästeti ühtekokku 685 alžeerlast ja 107 välismaist töölist.

Alžeeria ministri sõnul võib hukkunud pantvangide arv tõusta.

Briti peaminister David Cameron kinnitas täna, et pantvangikriisis on hukkunud vähemalt 3 Suurbritannia kodanikku ja kardab, et teateid võib tulla veel kolme töölise hukkumisest.

BBC News andmetel puudub siiani info vähemalt kümne jaapanlase, viie norralase ja teadmata arvu ameeriklaste kohta.