Kell 2.26 teatati häirekeskusele, et Tartu linnas Kivi tänaval on elumaja korterid suitsu täis, ent leeke näha ei ole. Sündmuskohale saabunud päästjad aitasid kõik korterites olnud inimesed majast välja ning asusid tulekollet otsima. Evakueeritud inimesed said seni sooja oma autodes või kiirabiautodes.

Tulekolle leiti kahe korteri vahelisest seinast, u. 4 m² ulatuses. Õnneks tuli suuremalt edasi levida ei jõudnud. Päästjad kustutasid põlengu ja ventileerisid korterid ning inimesed said kodudesse tagasi minna kella 4 ajal hommikul.

Päästetööde juhi sõnul raskendas päästetöid käre pakane, mille tõttu tekkis kahel päästeautol tehniline rike. Õnneks kortermajas olnud inimestest keegi viga ei saanud ja midagi tõsisemat ei juhtunud, ent oli oht tule kiireks levikuks üle kogu maja. Esialgse hinnangu kohaselt sai põleng alguse ühe korteri kaminatagusest seinast.

Sündmuskohal töötasid päästjad Tartu, Tõrvandi ja Tabivere komandodest ning Tartu operatiivkorrapidaja.

Päästeamet tuletab meelde, et väga külmaga ilmaga tuleb erilist tähelepanu tuleb pöörata ruumide kütmisele. Toasooja saamiseks on oht ülekütmiseks, mis võib olla väga tõsiste tagajärgedega. Ohutum on kütta mõõdukalt, ahiküttega majas üks ahjutäis korraga, vajadusel paar korda päevas. Elektriliste küttekehade kasutamisel ei tohi elektrisüsteemi ülekoormata.