Kiisler on oma pressiteadetes tutvustanud Noormägit tubli ja eestimeelse inimesena, aga mitte kusagile pole ta kirja pannud, et Noormägi on ka tema erakonnakaaslane IRLis.

Ida-Virumaa eelmine maavanem Riho Breivel ühtegi erakonda ei kuulunud. Breivel oli küll valmis maavanemana jätkama, aga tema ametiaja täis saamisel otsustas valitsus tema volitusi mitte pikendada.

Võimalik, et Breivel oleks jäänud täiesti viimaseks parteituks maavanemaks Eestis, aga Hiiu eelmine maavanem Hannes Maasel Reformierakonnast läks omavalitsusjuhtidega saarel nii teravalt tülli, et valitsusel ei jäänud muud valikut kui Maasel ametist vabastada. Tema asemele pandi parteitu endine sotsiaalministeeriumi asekantsler Riho Rahuoja.

Enne Rahuoja ametisse saamist mängiti aga tõsiselt mõttega, et uueks Hiiu maavanemaks oleks võinud saada kolme aasta eest Rahvaliidu Reformierakonna vastu vahetanud Tarmo Mänd. Nii siiski ei läinud.

Kiisler tutvustas täna Ida-Viru omavalitsusliidule Noormägi kui uut maavanema kandidaati. Omavalitsusliidu juhid kiitsid Kiisleri teatel esitatud kandidaadi heaks ja toetasid tema esitamist valitsusele kinnitamiseks.