Cameron ütles, et olukord Alžeerias on "väga ohtlik" ja Suurbritannia peaks "võimalikeks halbadeks uudisteks" valmis olema. Tema büroo sõnul jääb valitsusjuht Londonisse, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Alžeeria õhu- ja maaväed korraldasid neljapäeval erioperatsiooni energiakontserni BP kõrbes asuvale gaasiväljale, kus islamistid olid päev varem võtnud teadmata arvu pantvange, nende seas Briti kodanikke, kellest üks äärmuslaste rünnaku ajal suri.

Cameron kavatses reedel sõita Hollandisse, et pidada mitu korda edasi lükatud poliitilise kõne Suurbritannia tulevastest suhetest Euroopa Liiduga.

Hollandi peaminister Mark Rutte ütles, et mõistab oma Briti kolleegi otsust.

Cameroni kauaoodatud kõnet peetakse tema ametiaja olulisimaks. Ta ütles esmaspäevases raadiousutluses BBC-le, et loodab saavutada läbirääkimistel Brüsseliga põhimõttelisi muudatusi Suurbritannia liikmesuse suhtes, mis võidakse seejärel panna rahvahääletusele.

Briti meediasse jõudnud katkete kohaselt oleks Cameron kõnes hoiatanud, et Euroopa Liit peab lahendama oma puudused või riskima Suurbritannia võimalikuga lahkumisega ühendusest.

"Ma ei taha, et see juhtub. Tahan, et Euroopa Liitu saadaks edu ning tahan Suurbritannia ja Euroopa Liidu vahel suhet, mis meid ühenduses hoiab," seisis kõnemustandis.

Usutluses BBC raadiole ütles Cameron, et ei toeta kohest referendumit Euroopa Liidust väljaastumise üle, kuna seal oleks tegemist "valede valikutega". Arvatakse, et selline rahvahääletus ei toimuks enne 2015. aasta valimisi.

Briti valitsusjuhi büroo sõnul antakse kõne uus toimumisaeg ja -paik "vastaval ajal" teada.