Mu küsimus võib olla pisut provokatiivne, kuid ma lähtun eelkõige tarbijate seisukohast. Eesti elatustase on võrreldes Põhjamaadega madal, kuid ometi teeb nüüd elektri hind hüppelise tõusu. Nagu meil neid hinnatõuse viimastel aastatel vähe oleks olnud. Niisamuti mõjutab ju kallim elekter ka Eestis tegutsevaid firmasid, kuna need on suurimad elektritarbijad.

Elektri hinna tõusu eest hoiatati meid tegelikult juba aastaid ette, kuid nüüd, mil see käes on, ei tundu see eriti põhjendatud olevat. Tavatarbijale ei jookse ju mööda elektritraate mingit müstilist „uut” elektrit, mis on kordades parem või tõhusam, vaid kõik on ju sama, ainult hind on kõrgem.

Lisaks ei saa aru sellest, miks ei ehitatud elektrituru avanemiseks valmis täiendav võrguühendus Soomega (teine kaabel ehk Estlink 2).

Euroopa Liiduga liitumisel lepiti kokku Eesti elektrituru avanemises, kuid Brüsseli härrad võiks ju ikkagi aru saada ka sellest, et tarbijale toob see kaasa hinnatõusu ning oleks võinud oodata seni, kuni Eesti elatustase jõuaks sinnamaani, kus meid saaks integreerida Põhjalaga.