Brigaadikindral Terras kutsus liitlaste kaitseväe juhte osalema üksteise siseriiklikel õppuste ning korraldama regulaarselt ulatuslikke ühisõppusi, et saavutatud kõrget koostöövõimet edasi arendada, teatas kaitseväe peastaap.

„"Peame kasutama olemasolevaid õppusi, et liitlaste võitlus- ja koostegutsemisvõimet säilitada ning jätkama ja täiustama koostööd NATO reageerimisjõudude raames,"“ ütles Terras ning kinnitas, et liitlased on oodatud Eesti suurimale õppusele Kevadtorm.

Brigaadikindral Terras kinnitas Eesti jätkuvat valmisolekut osaleda NATO reageerimisjõudude (NRF NATO Response Force) 2016. aasta rotatsioonis Scoutspataljoniga ning osa võtta reageerimisjõudude 2015. aasta kõrge intensiivsusega õppusest, kus harjutab koos ligi 13 000 kaitseväelasest koosnev kõrge valmisolekuga väekontingent.

NATO sõjaline komitee arutas lisaks käimasolevale operatsioonile Afganistanis NATO operatsioonidega seotud küsimusi Kosovos, Vahemerel ja India ookeanis ning koostöövõimalusi Venemaa ja teiste partnerriikidega.

NATO sõjaline komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan, kuhu kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitseväe juhatajad.