Igatsusest „tugeva ja uhke, aga sealjuures väga lihtsa ja armsa Venemaa“ järele ning soovist tagasi tulla kirjutas Depardieu Mordva vabariigi juhile Vladimir Volkovile, vahendab NEWSru.com.

Pöördudes vabariigi juhi kui arhitekti, ehitaja, kuberneri ja lihtsalt sõbra poole, kirjutab Depardieu, et tahab istuda õngega tiigi kaldale, püüda kala, jalutada kasesalus. „Ma tahan tunda teie maal valitsevat rahu ja vabaduse vaimu, proovida rääkida teie tööinimeste, kaupmeeste, käsitöölistega, kõigiga, kes moodustavad Venemaa sügavuse, veelkord kokku puutuda vene hinge avarusega, mida te mulle demonstreerisite,“ kirjutab Depardieu.

Suur osa kirjast jutustab tänulikkusest. Depardieu avaldab tänu temaga kohtunud elatanud naistele – babuškatele – nende häälte ilu eest, rõõmu eest, mida pakkusid nende valmistatud rõivad ning Volkovile endale, kes mitte ainult ei kinkinud näitlejale väljapaistvat päeva, vaid ka, nagu nüüd on selgunud, võimalust välja öelda sõnu „hing“ ja „armastus“, mida Depardieul on enese sõnul alati olnud väga raske välja öelda.

Depardieu jätkab, et viibides Zürichis, näitas ta fotosid sellest, kuidas Mordva valmistub 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiriks. „Kõik (rahvusvahelise jalgpalliliidu) FIFA liikmed ei olnud mitte ainult imestunud, vaid ka vaimustatud sellest, mida te olete juba ära teinud. Ma rääkisin neile sinu innust ja otsustavusest, Mordvast, kus on vaid maa, inimesed, sport, mõte ja kõlbelisus. Nad sattusid vaimustusse, nähes eredat näidet selle kohta, kui unikaalne on jalgpalliplaneet ja kui palju annab ta juurde iga maa kultuurile,“ sentimentaalitseb Depardieu.

Kirja lõpus „embab“ Depardieu Volkovit. „Minust saab sinu Saadik maailmas, tänu minu Sõbrale Vladimir Putinile, meie sõpradele Nikolai Borodatšovile (Venemaa riikliku filmifondi juht) ja Arnault'le,“ kirjutab Depardieu. Kiri lõpeb vene keeles: „Я вас люблю!“ („Ma armastan teid!“)