Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles Delfile, et mootorsõidukite sissesõitu keelav märk on Viru tänaval enne lillemüügiputkasid olnud juba alates 2000. aasta 6. jaanuarist. Kuna aga märki lakkamatult eirati, siis otsustati seda betoontakistustega dubleerida. "Märgist paremale poole pandi tuvid ja tuletõrje ja päästeametile jäeti läbisõit," rääkis Rüütelmaa.

"Kahjuks sõideti sinna väga palju. Suvel seda probleemi nii palju polnud, kuna siis oli välikohvik ja seda märki polnud füüsiliselt võimalik eirata. Aga praegu oli eiramisi väga palju," rääkis Rüütelmaa, kelle sõnul vaadati olukord üle aasta alguses, mil ilmnes, et keeldu sageli eiratakse.

"Tähelepanu juhtimiseks on see meede vajalik," leiab Rüütelmaa. "Nüüd on ka autojuhil arusaadavam, kust see piir täpselt jookseb."

Rüütelmaa sõnul kaalutakse liikluse sulgemist ka ööklubi Venus Club kõrval asuval Vana-Viru tänaval. "Sinna on praegu liikluslahendus koostamisel," kinnitas Rüütelmaa.

"Problemaatiline on tõepoolest tee, mis jookseb Viru ringi peale välja. Seal liigub palju turiste vanalinna ja sadama vahel, päevasel ajal palju jalakäijaid ning selles mõttes on see tõepoolest väga ohtlik koht. Praegu on seal ka taksopeatus, kus taksod seisavad ja vaatevälja varjavad," sõnas Rüütelmaa.

Rüütelmaa sõnul näitab analüüs, et jalakäijate ohutuse tagamiseks tuleks Vana-Viru tänav kinni panna. "Jalakäijate ohutus tuleb tagada ja autod võib-olla teevad Inseneri tänava kaudu väikse ringi. Nii muutuks väljasõit võib-olla pisut ebamugavamaks, aga ohutumaks autodele ja jalakäijatele."

Samas rõhutas Rüütelmaa, et lõplik analüüs on plaanitud valmis saada reedeks ja otsus langetada järgmisel nädalal.

"Erinevaid variante veel arutatakse. Otsus läheb liikluskomisjoni, kes korra on juba seda teemat arutanud ja leidnud, et see vajab analüüsimist ja üldine meeleolu oli, et ohutuse tagamiseks on see tänav vaja kinni panna."

Rüütelmaa sõnul mõjutaks see muudatus kindlasti liiklust, sest praegu on õhtusel ajal seal liiklust vaadates näha, et paljud sõidavad ringiratast.