"USA ja Venemaa suhted on viimasel aastal selgelt halvenenud," tõdes Kasekamp. "Magnitski seadus ja Venemaa laste adopteerimise keeld on värskemad kinnitused sellest."

Kasekampi sõnul mõistab Barack Obama, et ta peab siiski järgmised neli aastat mingil moel Venemaaga konstruktiivset koostööd tegema.

"Ignoreerida teda ei saa, sest ta on ÜRO julgeolekunõukogu alaline liige ja saab selle kaudu takistada USA algatusi," selgitas Kasekamp põhjuseid.

Koostöö on vajalik ka sellistes küsimustes nagu Süüria kodusõda, Iraani tuumaprogramm, USA vägede ja varude väljaviimine Afganistanist Venemaa kaudu, loetles professor, kuid tõdes samas, et selge on ka see, et erimeelsused ei kao.

"Obama ja Putin kunagi sõpradeks ei saa," ütles Kasekamp. "Obama tagasihoidlik eesmärk on, et Venemaa ei viskaks igal korral kaikad USA kodaratesse."

Vene meedia teatel toob USA presidendi Barack Obama rahvusliku julgeoleku nõunik Tom Donilon jaanuari lõpus kaasa kirja Venemaa riigipeale Vladimir Putinile, mille sisu hoitakse saladuses.

Vaatamata sellele, et USA presidendi läkituse üksikasju ei avaldata, selle üldist mõtet diplomaatilistes ringkondades ei varjata. Allikate andmetel lähtub Obama sellest, et restardile risti peale tõmmata ei maksa. Vaatamata erimeelsustele tuleb leida nii palju kokkupuutepunkte kui võimalik ja lõpetada praegune Vene-Ameerika suhete halvenemise trend, teatas Golos Rossii.