Kohus langetab otsuse Kõlvarti (35) kaebuses kapo aastaraamatu peale 4. märtsil, kuid juba 24. jaanuaril langetab kohus otsuse Kõlvarti kaebuses kaitsepolitsei aastaraamatut tutvustanud pressikonverentsil avaldatud väidetavalt ebaõigete andmete peale, ütles ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERR-i uudisteportaalile.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart esitas maikuus Tallinna halduskohtule kaitsepolitsei peale kaebuse seoses enda mainimisega kapo 2011. aasta aastaraamatus.

"Minu nime nimetamine kaitsepolitseiameti aastaraamatus on minu jaoks minu õiguste riivamine," selgitas Kõlvart toona lühidalt kaebuse täpsemat sisu.

"Teiseks siin on terve rida faktiväiteid, millega ma ei ole nõus, nagu näiteks varjatud vastutegevus ja varjatud kontaktid Venemaa saatkonna esindajaga," lisas Kõlvart. Enda sõnul nõuab Kõlvart ebaõigete andmete ümberlükkamist ja samuti oli tema hinnangul õigusvastane isikuandmete avaldamine kapo aastaraamatus.

Kõlvarti tegevus on kapo aastaraamatu andmetel seotud 2007. aastal alanud venekeelsete koolide gümnaasiumiastet puudutava osalise üleminekuga eesti õppekeelele. See tekitas osades õpetajates ja lastevanemates vastumeelsust ning oma seisukohtade väljendamiseks loodi 2010. aasta sügisel MTÜ Vene Kool Eestis.