Kui Põhja ringkonnaprokuratuur saatis 36-aastase Olga ja 40-aastase Andrei süüepisoodid kohtusse ühe kriminaalasjana, siis möödunud nädala lõpus rahuldas Tartu maakohus Andrei kaitsja vandeadvokaat Leelo Viili taotluse ning eraldas Andrei süüdistuse iseseisvasse menetlusse, teatab BNS.

"Kohtu eelistungil pidas kaitsja võimalikuks kokkuleppemenetluse kohaldamist, mistõttu taotles oma kaitsealuse osas eraldamist eraldi menetlusse. Ka ringkonnaprokurör Rainer Amur nõustus Andrei süüdistuse eraldamisega iseseisva kriminaalasjana," ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Olga süüepisoode arutab kohus üldmenetluses ning tema asjas toimub korraldav istung kohtuistungi aja määramiseks ja taotluste lahendamiseks. Korraldava istungi aega ei ole praegu veel määratud.

Olgat ja Andreid süüdistatakse kohtunik Merle Partsi solvamises seoses tema osalemisega õigusemõistmisel. Süüdistuse järgi kirjutasid nad internetiportaalis ühest kohtuasjast rääkinud artikli juurde kohtunikku solvavaid kommentaare.

Kumbagi süüdistatavat pole varem kriminaalkorras karistatud.