Soome kaitseminister Carl Haglund võttis pühapäeval positiivse hoiaku Põhjamaade sõjatehnika võimaliku ühendamise suhtes, märkides samas, et ühisomandis relvastus eeldaks Soome ja Rootsi vahel kaitselepingu sõlmimist, vahendab BNS.

"Kaitsepakti arutamine ei ole praegu päevakorral ja ma ei tea, kas see kunagi päevakorda tõuseb. Praegu on aeg keskenduda praktilisele kaitsekoostööle," märkis Katainen.

Peaministri sõnul on koostöö teretulnud nii ühisõppuste näol kui sõjatehnika hangetes. Katainen meenutas, et Soomel on ulatuslik kaitsekoostöö ka NATO liikmetega.

Rootsi välisminister Carl Bildt ja kaitseminister Karin Enström kutsusid pühapäeval ajalehes Dagens Nyheter ilmunud artiklis Põhjamaid tihedamale kaitsekoostööle. Praktiliste sammudena pakuti välja ka sõjatehnika "koondamise ja jagamise".

"Meie ühised huvid ja väärtused ning meie maade lähedus võimaldavad seda, et me võiksime arendada ühist poliitikat ning astuda solidaarselt vastu praegustele ja tulevastele väljakutsetele," kirjutasid Bildt ja Enström.