Demonstratsioon kujuneb väidetavalt üheks suurimaks, mida Prantsusmaa pealinn viimaste kümnendite jooksul näinud, vahendab The Local.

Protestijad on vastu Prantsusmaa presidendi François Hollande'i ja sotsialistliku valitsuse plaanile legaliseerida riigis geiabielud ja lubada homoseksuaalidel lapsi adopteerida.

Üritust nimega “Le Manif pour Tous” (Protestikäik kõigile) korraldab prantsuse koomik Frigide Barjot, kes on varemgi homoabielude vastu protestiaktsioone korraldanud. Ta kavatseb tuua kokku mitmed samasooliste abielude vastased grupeeringud, nende hulgas isegi seadust mitte pooldavad geiaktivistid.

Ühe protestist osavõtva geirühmituse juht Xavier Bongibault ütles lehele, et abielu kui selline peaks jääma mehe ja naise vaheliseks liiduks.

"Prantsusmaal ei ole abielu kokkulepe armastusest, see on leping, mis loob raamistiku lapse kaitseks. Ma usun, et lapsel peavad olema ema ja isa," ütles Bongibault.

Homoabielude legaliseerimine oli üks president Hollande valimislubadustest ja valitsus on lubanud selle hoolimata pühapäevasest meeleavaldusest ikkagi läbi suruda.

Demonstrantide kohaletoomiseks on kokku tellitud ligi 900 bussi ja viis rongi. Umbes nelikümmend prantsuse kodanikku lendavad meeleavalduse tarbeks kohale Londonist.

Organiseerijate andmetel osaleb pühapäevasel protestimarsil sadu tuhandeid inimesi.