Surma saanud röövlil polnud päris relva, vaid AK-47 ehk Kalašnikovi automaadi mulaaž. Maha lastud mehe pere kavatseb advokaadi sõnul politsei kohtusse kaevata, vahendas MTV3.fi.

"Politsei kavatses mu kliendi tappa," ütles Gungor.

Politsei on möönnud et kuriteopaigalt leitud relv oli automaadi mulaaž, millega ei saanud tulistada. "See oli tõelise relva mulaaž," ütles Södertälje politseiülem Patrick Ungsäter.

Ta ei soostunud otsesõnu kinnitama, kas mulaaži leidmine tähendab, et röövlid ei tulistanud politsei suunas ühtki lasku. „Ei, seda see ei tähenda. Või ma ei saa nii öelda. Lühidalt, ma ei tea.“

Kurjategijate jõuk korraldas reedel Södertälje linnas juveelipoe röövi, mis lõppes dramaatilise tulevahetusega tänaval.

Politsei sai hädakõne röövi kohta kaubanduskeskuses veidi enne keskpäeva kohaliku aja järgi. Saabunud informatsiooni kohaselt tegutses poes kolm relvastatud kurjategijat ja üks ootas väljas autos. Kui kurjategijad poest väljusid, siis oli politsei juba kohal ja puhkes äge tulevahetus.

Üks juveelivaras sai üliraskelt haavata, kui kuul tabas teda pähe, ülejäänutel õnnestus sündmuskohalt autoga põgeneda. Masina vahetasid nad hiljem teise sõiduki vastu, mis samuti on praeguseks leitud.

Keset linnatänavat toimunud tulistamises keegi teine õnneks vigastada ei saanud.