„Seda tragöödiat ei oleks juhtunud, kui ta oleks hüüdnud jumala nime ja langenud ründajate jalge ette. Viga ei teinud ainult üks pool,“ ütles Asharam videos, mida on internetis laialt levitatud, vahendab Daily Telegraph.

71-aastane guru, kes on üks mitmetest avaliku elu tegelastest, kes on süüdistanud India vägistamisepideemias naisi, kutsus esile hukkamõistulaine.

Hindu rahvuslaste erakonna Bharatiya Janata esindaja Ravi Shankar Prasad ütles, et guru avaldus oli sügavalt murettekitav ja valus.

„Tema puhul on avalduse tegemine kuriteo kohta, mis on šokeerinud kogu riigi südametunnistust, mitte ainult ebaõnnestunud, vaid ka kahetsusväärne,“ ütles Prasad.

Ajaleht The Hindu kirjutas, et on häbi, kui usumees langeb nii madalale. „Asharam on ära teeninud hukkamõistu kõige karmimate sõnadega,“ kirjutas The Hindu.

Ajalehe juhtkirjas kritiseeriti ka India valitseva kongressipartei ja Bharatiya Janata poliitikuid seksistlike kommentaaride eest Delhi vägistamise kohta ja nende avalduste eest, mille järgi peavad India naised kodus püsima ja tegema traditsioonilisi valikuid.

„Nende arusaamad ideaalsest ühiskonnast näivad olevat pärit nendest samadest eelarvamustest, mis on sigitanud naistevastase vägivalla kultuuri, mille kõige hiljutisem ja õudsem ilming oli Delhi intsident,“ kirjutas The Hindu.

India presidendi poeg, kongressiparteisse kuuluv parlamendiliige Abhijit Mukherjee võrdles eelmisel kuul naisi, kes võtsid osa meeleavaldustest grupivägistamise vastu, üles vuntsitud kasutatud autodega.