Kordame siinkohal, et alates aasta algusest saavad kõik rahvastikuregistris Tallinna elanikuna arvel olevad inimesed ühistransporti tasuta kasutada. Tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb ühistransporti kasutavatel tallinlastel soetada endale isikustatud ühiskaart ning sellega iga sõit ühissõidukisse sisenemisel valideerida ehk registreerida. Isikustatud ühiskaart kehtib ainult koos isikut tõendava dokumendiga, teatas Raepress.

Tasuta sõidu õiguse saavad sõltumata elukohast ka kõik kuni 19-aastased õpilased (kaasa arvatud), kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Eesti. Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Eesti. Ühiskaarti on võimalik kasutada lisaks Tallinna ühtse piletisüsteemi ühistranspordile ka Harju maakonna ühistranspordiliinidel.

Teine kuum teema oli möödunud detsembris tänavate koristamine. Sel teemal väljendati rahulolematust ja tehti kaebekõnesid 999 korral. Kõik küsimused said vastuse ja probleemid lahendati.

Rubriigi alla „teistsugune probleem“ lahterdasid abitelefoni dispetšerid detsembris 544 kõnet. Muuhulgas küsiti, mis teha, kui viieaastasele lapsele ei ole lasteaeda keegi järele tulnud; pahandati, et noored emad sõidavad lapsevankriga bussis; leiti, et raekoja platsi jõuluturul ei tohiks karusselli olla ning küsiti, kes tegeleb surnute lahkamisega.