3. jaanuaril avaldatud intervjuu vihastas siseminister Tsvetan Tsvetanovit. Karadžova andis intervjuu ilma uurimist juhtiva prokuröri loata, teatab Sofia Globe.

Teade Karadžova vallandamise kohta tuli varsti pärast seda, kui Bulgaaria siseministeeriumi peasekretär Kalin Georgiev sõitis koos kõrgete politsei ja terrorismivastase võitluse ametnikega kolmepäevasele visiidile Iisraeli, et võrrelda Burgase rünnaku kohta kogutud andmeid. Rünnakus hukkus viis iisraellast ja üks bulgaarlane.

Selgus, et Karadžova vallandati juba eelmisel nädalal, kuid sellest teatati alles 7. jaanuaril.

Bulgaaria kõrged valitsusametnikud on olnud terroriakti uurimisest rääkides kidakeelsed. Erinevalt Iisraelist, kes süüdistab Hizbollahit ja Iraani, ei ole Bulgaaria seni kellelegi näpuga näidanud ja on teatanud, et tahab enne koguda selleks piisavalt tõendeid.

Pärast Karadžova intervjuu avaldamist ütles Georgiev, et ta kahjustas uurimist ning siseminister Tsvetanov lisas, et Karadžova tegevus paneb teda nördima. Ametnikud on mõista andnud, et intervjuus esitatud väited ei olnud päris täpsed.

Kardetakse tõsiselt, et Karadžova võis avaldada kuriteo ühe väidetava kaasosalise nime.

Bulgaaria president Rosen Plevneliev on 17. jaanuariks kokku kutsunud rahvusliku julgeoleku konsultatiivnõukogu. Arvatakse, et seal arutatakse Burgase terroriakti uurimise käiku.