„See on üsna ebatavaline,“ ütles Cooki maakonna kohtumeedik Stephen Cina, kommenteerides tsüaniidimürgituste harukordsust, vahendab BBC News. „Mul on olnud üks, võibolla kaks juhtumit 4500 lahkamisest, mis ma olen teinud.“

Mitmete keemilise puhastuse töökodade omanik Khan nimetati loteriivõitjaks ja talle anti hiiglaslik tšekk üle Illinoisi osariigi loteriitseremoonial mõni päev pärast võidupileti ostmist.

Khan ütles, et paigutab osa võidusummast oma ärisse ja annetab raha lastehaiglale.

Võidutšekk anti Khanile välja 19. juulil, päev enne surma. Rahaks tehti see 15. augustil.

Kui loteriivõitja sureb, läheb raha tavaliselt tema varade hulka, ütles Illinoisi loteriifirma esindaja.

Üle 45 aasta vanusena surnud inimestele tavaliselt lahkamist ei tehta, kui surma asjaolud ei ole kahtlased. Tavalise toksikoloogilise uuringuga midagi ei avastatud ning Khani surma põhjuseks kuulutati arterite ahenemine ja kõvastumine.

Mürgiste ainete eksperdi Deborah Blumi sõnul on tsüaniidil tugev kibe maitse ja surmav doos tapab viie minuti jooksul. Mürk ei lase rakkudel kehas hapnikku transportida, mis põhjustab krambid ja surma.

Kohtumeditsiini büroo avas juhtumi uuesti ning võttis mitmete kemikaalide proovid pärast seda, kui Khani tundmatuks jääda sooviv sugulane oli palunud juhtumit edasi uurida.