Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder soovitab 13 riigiasutust Tallinnast välja kolida, sest nii oleks võimalik riigi valitsemise kulusid kokku hoida ning maapiirkondi elavdada. Seederi kinnitusel on tema riigiasutuste väljakolimise idee vaid vastus regionaalminister Siim Kiislerile, mitte kantud sügisestest valimistest, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Ärimees Jüri Mõisa hinnangul on tegemist hiiliva haldusreformiga, mille eesmärgid pole kindlaks määratud ning ta küsib ka, miks pakub minister asutusi just neisse linnadesse, mitte näiteks igasse omavalitsusse.

"Euroopa Liidus on teaduslikult põhjendatud efektiivse omavalitsusüksuse miinimumsuuruseks 1,5 miljonit elanikku ehk põhimõtteliselt peaks olema Eestis olema vaid üks omavalitsus, põhimõtteliselt tuleks Eesti avalikku sektorit juhtida ühest majast. Kui see praegu emotsionaalsel põhjusel võimalik ei ole, siis vähemasti mitte liikuda vastupidises suunas sellele, mis on efektiivne. Nii me ei jõua rikaste riikide hulka kunagi," rääkis 1999.-2001. aastal Tallinna linnapea olnud Jüri Mõis.