Pilootide ametiühingu, liinilendurite assotsiatsiooni juht Rauno Menning ütles Delfile, et täna sõlmitud kollektiivlepingu raamtingimustes palju muutusi pole olnud.

"Piloodid on rahul," ütles Menning. "Kompromiss oli mõlemapoolne ja ei tulnud kergelt. Tulemus on kõiki olukordi rahuldav, töörahu on sõlmitud ja streik jääb ära."

Menningu sõnul kehtib täna allkirjastatud kollektiivleping 2014. aasta 31. jaanuarini ning sellega seoses on ka liinilendurite assotsiatsiooni poolne streigiteade tagasi võetud.

Menningu sõnul jõuti kõnelustel ettevõttega kokkuleppele nii töö- kui ka puhkeaja tingimustes. Kollektiivleping reguleerib muuhulgas töötingimusi ning tööandja ja assotsiatsiooni vahelisi suhteid.

Menning ütles hommikul "Terevisioonis", et lennutundide arvu ja mahtu suurendati, samal ajal otsides balanssi puhkeperioodi suurendamistega.
Tema sõnul on muudetud ka seda osa, mis puudutab pilootide vanemusjärjestust.

Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooniga sõlmitud kollektiivleping laieneb kõikidele Estonian Airi pilootidele. ELA-sse kuulub ligi 80 pilooti, neist ligi 70 töötab Estonian Airis.

Eesti Stjuuardite ja Stjuardesside Ametiühing ning Estonian Air sõlmisid 13. detsembril 2012 uue kollektiivlepingu, mis kehtib 2013. aasta lõpuni. Stjuuardite ja Stjuardesside Ametiühingut ühendab ligi 80 salongiteenindajat.