Proovisin sama aparaadiga kaarti valideerida umbes kümme korda, aga tulutult. Mõtlesin korraks bussijuhi poole pöördumisele, kuid loobusin sellest – kui teel peaks tulema bussi kontroll, siis ehk saan oma tallinlase staatust talle tõestada ID-kaardiga.

Muidugi käis seest läbi ka ebameeldivustunne: miks see suhteliselt mõttetu validaatoritesüsteem üldse tehti, kui see korralikult ei tööta! ID-kaardiga saaks ju tasuta sõidu õigust kontrollida ja ka edukalt töötav piletimüügisüsteem on ID-kaardipõhiselt juba olemas. Õnneks kontrolli sellel sõidul ei tulnud.

Kui siis poole tunni pärast uuesti ühistransporti kasutasin, seekord trammi nr 4, siis töötas kaart/validaator jälle normaalselt ja töötab õnneks siiamaani. Aga küsimus jääb: kui validaator ei tööta (ja tallinlasena pole ju võimalik, et mul sellel sõiduks piisavat raha pole) ning siis tuleb ühissõidukisse kontroll, siis kas ma saan trahvi ning kas selle trahvi saan ma linnavalitsuses hiljem vaidlustada?

Hea Delfi lugeja, kas ka sinul on validaatorite kasutamisel probleeme esinenud? Kirjuta meile oma kogemustest kommentaariumisse või aadressil rahvahaal@delfi.ee.