Brüsseli ametnikud on eraldanud 200 000 eurot, et seitse bändi, mis on saavutanud edu oma kodumaal, võiksid esineda Suurbritannias. Skeemi rahastavad ametnikud ütlevad, et popmuusikamaailmas domineerivad Briti ja Ameerika bändid, mistõttu on Euroopa Liidu väiksemate liikmesriikide muusikutel raske kanda kinnitada, kirjutab Daily Mail.

Algatus „Väikesed riigid, suur muusika“ on üks kümnetest skeemidest, mis saavad Euroopa Liidu hariduse, audiovisuaali ja kultuuriagentuurilt (EACEA) aastas kuni 18 miljonit eurot.

Teiste projektide hulgas, mida Euroopa Liit toetab, on viie riigi 75 vanaema küpsetusoskuste ülistamine, teatriproduktsioon „Õnne vallutamine“, milles näitlejad Põhja-Iirimaalt, Bosniast ja Sloveeniast esitavad küsimuse, kas me võime olla õnnelikud, ning metslillede festival, kus osalevad aiandusentusiastid Suurbritanniast ja veel kolmest riigist.

Kriitikud ütlevad, et sellised kulutused on vastuvõetamatud ajal, kui perekonnad üle Euroopa näevad vaeva, et ots otsaga kokku tulla.

Vanaemade küpsetamisprojektis osaleb 75 memme Itaaliast, Belgiast, Soomest, Hollandist ja Türgist. Nad jagavad oma lemmikretsepte filmide ja internetivestluste abil. Projekt on saanud Euroopa Liidult 200 000 eurot. Euroopa Liidu ametnike sõnul on projekti eesmärk edendada kultuuridevahelist ja põlvkondadevahelist dialoogi.

Euroopa Liidu pressiesindaja ütles, et iga skeemi vaatavad üle sõltumatud eksperdid, enne kui mingit raha välja antakse. „Need projektid sisaldavad piiriüleseid tegevusi kultuurivaldkonnas ja stimuleerivad kultuuridevahelist dialoogi. Mõned nimetused ja pealkirjad võivad kõlada naljakalt või isegi provokatiivselt, aga see ei takista neil projektidel olemast huvitavad ja innovatiivsed.“