Kui inimesel tekib küsimusi või ta ei ole kindel, kuidas uus süsteem toimib ning kuidas kasutada sõidukaarti, siis saab pöörduda mupo esindajate poole. Terve algava nädala jooksul, 2.-5. jaanuarini on bussides mupo kaheliikmelised meeskonnad, kes on igati valmis inimestele nõuga abiks olema, teatas munitsipaalpolitsei.

Samas teatas amet, et kuigi esimesel nädalal suhtuvad kontrolörid leebemalt, siis ei vabasta see ühistranspordikasutajaid pileti ostmise või sõidu registreerimise kohustusest. Pileteid kontrollib bussis olev meeskond, kes vajadusel abistab hädasolijaid. Jaotatakse ka infovoldikuid, mis selgitavad sõidu korda, valideerimise protsessi ning erinevaid sõidu võimalusi.

"Ma loodan väga, et meile kõigile uudses situatsioonis suudame rahuliku koostöömeelega kõigi võimalike raskustega toime tulla," ütles munitsipaalpolitsei juhataja Monica Rand.

"Meiepoolne tahe on olemas ja selleks ongi terve nädala pikkuse aja vältel meie inimesed ühistranspordis sõitjaid abistamas. Loodame mõistmist, rahu ja õpisoovi ka transporti kasutavatelt inimestelt. Siin oleme kõik ühes uudses situatsioonis ja püüdkem see ka kenasti ära lahendada."

Ühtlasi palub mupo kõigil sõitjatel kiiresti osta endale tasuta sõitu võimaldav kaart ning see aktiveerida. Kaarte on võimalik osta kõigist postkontoritest ja R-kioskitest. Kindlasti peab kaasas olema isikut tõestav dokument.