Piloodid väidavad, et minimaalse koguse kütusega sunnib neid lendama Ryanairi kasumit taga ajav juhtkond, kirjutab The Sun.

Samuti ütlevad piloodid, et Boeing 737-800 piloodikabiinis segab otsuste vastuvõtmist pidev mittevajalik stress kütuse pärast.

Ryanairil kästi hiljuti oma protseduurid üle vaadata, kui kolm lennukit pidid ühel ja samal päeval tegema Hispaanias Valencias hädamaandumised kütuse lõppemise tõttu.

Neli inglise keelt kõnelenud pilooti rääkisid oma hirmudest anonüümselt Hollandi telesaates.

„Meeskondadele avaldatakse survet võtta pardale nii vähe kütust kui võimalik, et säästa firmale raha,“ ütles üks piloot.

„Ma loodan, et ei ole vaja õnnetust ühega meie neljast lennukist, et kõiki üles äratada,“ lisas teine.

Ryanairi endine lennukapten Ian Somner ütles saates, et lennufirmas valitseb tagakiusamise, hirmutamise, ähvarduste ja ahistamise rõhuv režiim.

Ryanairi juht Michael O'Leary vastas süüdistustele järgmiselt: „Neid tsiteeritakse anonüümselt, sest see, mida nad teile räägivad, on vale.“

„Selles Hollandi telesaates esitatud väited ei ole faktiliselt tõesed,“ ütles Ryanairi pressiesindaja. „Sellised telesaated, mis põhinevad anonüümsete kaastöötajate valeväidetel, ei ole usutavad.“

Ryanair veab päevas ligi 240 000 reisijat ja teeb 1500 lendu üle Euroopa.