Täna lõuna ajal oli Tallinna bussijaam ohtralt idanaabri juurest saabunud külalisi täis ning Venemaalt tulevaid busse on siia tulemas päevas umbes 20, mis peaksid ühtekokku ligi 1000 turisti päevas Eestisse sõidutama.

Bussifirmadega Lux Express ja SEBE on teatanud, et nende bussidega tuleb aastavahetuseks Tallinnasse ja mujale Eestisse ligi 9000 turisti Venemaalt.

Kasvanud nõudluse täitmiseks lisavad ettevõtted pühadeperioodil Peterburi liinile üle 50 täiendava bussi, teatas SEBE.

“Tallinn ja ka teised Eesti linnad aastavahetuse sihtkohtadena on Venemaalt pärit turistide seas aasta-aastalt üha populaarsemad,” lausus Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

“Tänavugi pidime lühiajaliselt kasvanud nõudluse rahuldamiseks lisama liinile kümneid busse.”

Saarpuu sõnul näitavad piletimüügiandmed, et aastavahetusele eelneval ja sellele järgneval nädalal saabub Peterburist Lux Expressi ja Simple Expressi bussidega Tallinna ja ka teistesse Eesti linnadesse hinnanguliselt 7500 Vene turisti.

Populaarseimad sõidukuupäevad on 29. ja 30. detsember, mõlemal päeval saabub Eestisse tuhatkond reisijat.

Vene turistide nõudluse rahuldamiseks teeb ka Go Rail aastavahetuse ajal Venemaa ja Eesti vahel lisareise ning paneb regulaarrongidele juurde vaguneid.

Ettevõtte arendusdirektor Jolan Ševtsov ütles Delfile, et Peterburist toimuvad lisareisid 31. detsembril ja 3. jaanuaril ning Moskvast 4. jaanuaril.

Ševtsovi sõnul töötatakse aastavahetusel laiendatud koosseisus. Ettevõttel on võimalus panna tööle kuni 18 lisavagunit.

"Pileteid on endiselt saada, kuid mõneks kuupäevaks on neid saada äärmiselt raske," tõdes ta ja lisas, et täpset informatsiooni tuleb küsida piletikassast.

Vene turistide sissevool kestab traditsiooniliselt kuni 15. jaanuarini.