New Delhi politseiülem Neeraj Kumar palus inimestel pärast teadet, et kahe nädala eest grupivägistamise ohvriks langenud neiu suri haiglas, rahulikuks jääda, vahendab BNS.

Neiu, kelle nime ei ole avalikustatud, viibis pärast seda, kui kuus purjus meest teda 16. detsembril bussis grupiviisiliselt vägistasid ja raudkangiga peksid ning seejärel sõitvast bussist välja viskasid, Delhi Safdarjungi haiglas.

Kolmapäeval otsustas peaminister Manmohan Singhi valitsus naise Singapuri toimetada. Valitsus oli juba varem lubanud kõik tema ravikulud enda kanda võtta.

Ehkki ministrid kinnitasid, et neiu viiakse Singapuri parema arstiabi huvides, on ajalehed veendunud, et võimud püüavad sel moel ka maha rahustada enneolematu ulatuse võtnud meeleavaldusi, mis jõhker vägistamine on põhjustanud.

India valitsus teatas neljapäeval, et avaldab ametlikel võrgukülgedel süüdimõistetud vägistajate fotod, nimed ja aadressid, et neid avalikult häbistada.

Jõhker rünnak vallandas New Delhis viimaste aastakümnete ägedaimad protestid.

India on lubanud ka karmistada vägistamise eest mõistetavaid karistusi, mis praegu on maksimaalselt 10-aastane vangistus.