Hansen oli üks 200 Utah' õpetajast, kes kogunesid neljapäeval spordihalli tasuta tulirelvakoolitust saama. Koolitajateks olnud relvaaktivistid väidavad, et relvastatud õpetajatel võib olla võimalus ohvriterohkeid tulistamisi koolides ära hoida, vahendab Reuters.

Ürituse organiseeris Utah' laskespordinõukogu vastuseks massitulistamisele Connecticuti osariigis Newtownis, milles hukkus 20 last ja kuus täiskasvanut.

Nõukogu teatas, et sarnased üritused on varem igal aastal ligi meelitanud umbes 16 õpetajat, kuid seekord tuli Salt Lake Citysse sadu õpetajaid, kellest ruumipuuduse tõttu pääses relvakoolitusele 200.

„Ma tunnen, et ma võiksin vastu võtta igale meie kooliringkonna õpilasele määratud kuuli,“ ütles Hansen. „Kui me peaksime kunagi silmitsi seisma sellise tulistajaga nagu Connecticutis, olen ma täielikult valmis oma tulirelvast vastama.“ Hansen kinnitas, et kavatseb varsti relva osta ja selle tööle kaasa võtta.

Utah' laskespordinõukogu juht Clark Aposhian, kes on sertifitseeritud tulirelvainstruktor, korraldas neljapäevase ürituse, et anda õpetajatele luba käsirelvade kaasavõtmiseks klassiruumi. Utah on üks vähestest USA osariikidest, kus relvade viimine kooli territooriumile on lubatud. Aposhian loobus tavapärasest 50-dollarisest tasust kursuse eest.

„Ma tundsin tõelist masendust selle pärast, kui abitud need õpetajad ja lapsed Newtownis olid,“ ütles Aposhian. „See ei pea nii olema.“

Teine Utah' õpetaja Kerrie Anderson ei käinud koolitusel. Tema perekond on küll relvaomamise pooldaja ja nad käivad näiteks märki laskmas, kuid ta on vastu relvade viimisele klassiruumi.

„Kuidas ma selle relva turvalisuse tagaksin?“ küsis Anderson. „Ma ei kannaks seda õpetades enda küljes, mõni õpilane võiks minust võitu saada ja selle ära võtta. Ja kui see oleks kindlas kohas minu kabinetis, ei saaks seda kasutada enese kaitsmiseks.“