"Kõik tookord kohal olnud inimesed muretsevad Eesti inimeste pärast ja soovivad Eesti elu paremaks teha," kommenteeris Koppel Delfile "Puutepunkti" saatejuhi Tiina Kangro väidet, et Eesti tulevik oleks parem, kui presidendi jääkeldrisse kutsutaks kokku ümarlaud, mis arutaks Eesti inimeste olukorda ja nö päris probleeme.

"President kutsus 21. novembril Kadrioru jääkeldrisse inimesed kokku, et arutada võimalusi kujunenud usalduskriisist väljumiseks. See oli üsna konkreetne teema ning sellest tulenevalt kutsuti ka inimesi," lisas Koppel.

Koppeli sõnul ei saa öelda, et demokraatia tulevik, valimiste kord ja erakondade rahastamise regulatsioon on teemana tähtsam või vähem tähtsam kui omastehoolduse olukord. "Mõlemad on olulised teemad ja mõlemaga tuleb tegeleda," ütles Koppel.

Koppeli sõnul jõuti jääkeldris kokkuleppele, et märtsi lõpuks esitatakse parlamendile arutamiseks erakonnaseaduse ja valimisseaduse muutmise ettepanekud, mis valmivad jaanuaris käivituva ühisloomeprotsessi käigus ning koostöös riigikogu põhiseaduskomisjoniga.

"Kui seesugune meetod end õigustab, siis ei ole võimalik välistada selle kasutamist ka teisi eluvaldkondi puudutavate küsimuste lahendamisel," ütles Koppel.

Saate "Puutepunkt" juht Tiina Kangro leidis teisipäevases "Jõulutunneli" saates, et presidendi juurde kokku kutsutud ümarlaual ei tegeletud Eesti inimeste muredega. Kangro soovib, et edaspidi kutsutaks jääkeldrisse inimesed, kes muretsevad Eesti pärast.

"Mina oma mitmekümneaastase inimeste murede tegelemise kogemusega ütlen, et kõik need kilekotiga raha tassimised ja ämma raha eest ostmised on kõik nagu laste haigus, et kui me sellega ka nii väga ei üledramatiseeriks, läheks see nagunii üle, sest riik, ühiskond ja demokraatia arenevad. Aga minu meelest astuks Eesti riik uude ja paremasse tulevikku sellest hetkest, kui presidendi jääkeldrisse kutsutaks kokku ümarlaud, mis arutaks meie inimeste olukorda - neid samu omaste hooldajaid, puudega inimesi, seda riiklikku raiskamist, mis toimub, kui me sunnime iga puudega inimese kõrvale koju vaesusesse ja töölt eemale veel ühe tema pereliikme," rääkis Tiina Kangro ETV saates "Jõulutunnel".