Iraagi diktaatori Saddam Husseini väed 1991. aastal Kuveidist põgenema löönud värvikas kindral suri oma kodus Tampas, kus ta veetis pensionipõlve, vahendab BNS.

Ägeda loomu pärast kutsuti kindralit hüüdnimega "Stormin' Norman" ("Tormine Norman") ja ameeriklastele oli ta sõjasangar.

Erukindrali surma põhjust pole esialgu täpsustatud, kuid 1993. aastal haigestus mees eesnäärmevähki, millest tollal siiski operatsiooni järel paranes.

Endine president George H. W. Bush, kes ise viibib samuti Texases intensiivravil, oli esimene, kes edastas kaastundeavaldused mehe kaotuse puhul, kes juhtis sõda, mille järgi jäädakse mäletama neid mõlemaid.

"Barbara ja mina leiname sügavalt Ameerika tõelise patrioodi ja ühe oma põlvkonna kõige säravama armeejuhi lahkumise pärast. Veel rohkemgi - ta oli hea ja korralik mees ning kallis sõber. Barbara ja mina saadame kaastundeavaldused tema naisele Brendale ja toredale perekonnale," märkis Bush ametlikus teates.

George H. W. Bush (88) võeti bronhiidikaebuse tõttu Houstoni metodistide haiglasse ravile 7. novembril, ta sai haiglast välja 12 päeva hiljem. Kõigest neli päeva hiljem, 23. novembril, oli Bush sunnitud taas haiglasse minema ja viibib seal tänaseni.