Raepressi teatel saab selleks kasutada ISIC õpilas- ja üliõpilaspileteid, ITIC õpetaja- ja IYTC noortekaarte, sealhulgas ISIC Tudeng ja ITIC pangakaarte.

Samamoodi hakkavad toimima ka Eesti Üliõpilaskondade Liidu poolt väljastatavad kiipi sisaldavad Eesti üliõpilaspiletid ja Eesti õpilaspiletid.

Esimesena integreeriti piletisüsteemiga 12-30-aastastele noortele mõeldud rahvusvaheline IYTC noortekaart, mida saab sõidukaardina kasutada juba täna.

"Liigume kaartide funktsionaalsuse suurendamise ja kasutuskohtade laiendamise suunas," ütles ISIC kaarte esindava Eesti Üliõpilaskondade Liidu äriüksuse juht Garry Koort.

Koort lisas, et suure hulga kaartide integreerimine ühistranspordi piletisüsteemi vähendab vajadust eraldi ühistranspordi sõidukaardi järele, mis on kahtlemata kasutaja- ja keskkonnasõbralikum kui mitme eraldi kaardi omamine.

Kaarte saab taotleda MinuKool kaardihaldussüsteemist logides veebilehe www.minukool.ee avalehelt oma ID-kaardi või pangaparoolidega sisse ja täites taotluseks vajaliku ankeedi.

Ühissõidukis sõidu registreerimiseks või sõiduõiguse tõendamiseks tuleb kaardivaldajal täiendavalt registreerida oma kaart veebikeskkonnas www.pilet.ee.