Valitsus kandis sihtasutuse tulumaksusoodustuse saajate nimekirja 1. juulil 2008. Tollal oli sihtasutuse nimi Tallinn 2011, vahendas BNS.

Valitsuse korralduse ette valmistanud rahandusministeerium märkis, et sihtasutuse põhieesmärk on koostöös erinevate organisatsioonidega Tallinna ja Eesti kultuurielu mitmekesistamine, sealhulgas Tallinna kultuurikatla hoone rekonstrueerimine, arendamine nüüdiskultuuri, kulutuuriekspordi ja piirkondlikuks loomemajanduse arenduskeskuseks, atraktiivseks linnaruumiks ning hariduse ja vabaajakeskuseks.

Hoone rekonstrueerimist ja loomist atraktiivseks vabaajakeskuseks ei saa lugeda tulumaksuseaduses sätestatu mõistes heategevusliku toetamisega seotud tegevuseks avalikes huvides, tõdes rahandusministeerium.

Rahandusministeeriumi hinnangul ei nähtu sihtasutuse tegevusest, et see maksaks abirahasid, toetusi või teeks kingitusi ja annetusi või muid sarnaseid väljamakseid avalikes huvides heategevusliku toetamise eesmärgil.

Sihtasutus Tallinn 2011 tegeles Tallinna Euroopa kultuuripealinna aasta ürituste ettevalmistamise ja läbiviimisega. Tallinna volikogu kiitis tänavu jaanuari lõpus heaks sihtasutuse Tallinn 2011 ümbernimetamise sihtasutuseks Tallinna Kultuurikatel, mille ülesandeks on kultuurikatla arendamine ja haldamine.

Valitsus lisas neljapäeval alates tuleva aasta 1. jaanuarist tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja 57 uut ühingut ja kustutas erinevatel põhjustel nimekirjast 72 ühingut. 2013. aasta 1. jaanuarist on ühingute arv nimekirjas 2251.