Kõik sai alguse uuest õppekavast. Igal kool peab pakkuma ühele klassile vähemalt kolm õppesuunda, mille kohaselt näeb seadus ette, et igas klassis peaks olema 36 õpilast. Minimaalne õpilaste arv, et riik rahastaks, on 26. Kuidas võidakse aga kaaluda gümnaasiumi täielikku sulgemist, kui meil on 12. klass veel läbimata? Jah, ühe kursuse avamiseks peaks olema vähemalt 12 õpilast, aga kui suudetakse pakkuda kolme erineva suuna valikaineid sobitatult ja terve klass on igas tunnis koos, ei teki sedasi ühtegi lisakulutust. 

9. klassi lõpuaktusel tänati mind kui koolilehe „Järeltulija“ kaasautorit Juuru valla haridus- ja kultuurispetsialisti poolt, kes on ka lehe vastutav toimetaja. Tänutäheks sain „Kirjutaja käsiraamatu“ ning mulle esitati pakkumine jätkata koostööd veel kolm aastat. Mina olen siiani vastu tulnud ja kaks aastat kirjutanud igasse numbrisse nii mõnegi artikli, kuid ma ei saa jätkata seda järgneval aastal, kui võib juhtuda, et 12. klassi enam Juurus ei eksisteeri.

Peale 9. klassi lõpetamist tõime me dokumendid sisse Juuru, lootuses, et saame siin käia ka järgnevad kolm aastat. Usun, et oli ka põhjust, kuna mitmed vallaametnikud ootasid, et me jätkaksime oma hariduse omandamist Juurus. See andis meile piisavalt palju lootust ja nii avatigi klass seitsme õpilasega, kellest nüüd on järele jäänud kuus. 

Mingit otsust pole siiani tehtud, kuid kõik tundub nii kriitiline, ka pärast volikogu istungil osalemist ei muutunud miski paremaks. Tuleb aru saada, et kui riik piisavalt raha ei eralda ja vallavalitusel pole võimalik meid toetada, siis polegi midagi teha. Samas, kas teadmine, kui palju on vaja raha ühe gümnaasiumiklassi ülalpidamiseks, tuleb üleöö? Ilmselt mitte. Kuidas siis ei nähtud ette korraga kolme aastat? Kui meid on siia juba kord vastu võetud, siis oleks eetiline ja õiglane lasta meil ka siin lõpetada. 

Meiepoolne ettepanek oleks teha järk-järguline lõpp, kui vähegi võimalik. Ilus punkt siinsele gümnaasiumiharidusele poleks see mitte ainult seepärast, et meie oleksime tänulikud ja rahul, vaid ka meie õpitulemused on valdavalt head või väga head. Me usaldame siinset haridust ja usume, et saame tänu sellele edaspidises elus väga hästi hakkama!

Otsus meie saatuse üle tehakse ilmselt jaanuarikuisel istungil. Kui otsustatakse, et gümnaasium suletakse, mõjutab see oluliselt ka õpetajaid. On õpetajaid, kellel poleks enam Juuru vaja tulla, kuna tunde annavad nad ainult gümnaasiumiosas. Mitmed teised õpetajad aga ei näeks sel juhul mõtet enam Juuru tullagi, kuna koormus oleks liiga väike ja lihtsalt ei tasu ennast ära. Samas, need samad õpetajad oleksid hädavajalik alus tugevaks põhikooliks.

Seega, tegemist on vallaametnike jaoks raske, kuid hädavajaliku otsusega, mille tulemust ootame pikisilmi nii meie kui ka mitmed õpetajad.