"See aasta on olnud majanduskriisist väljumise aasta. See on olnud tõsine pingutuse aasta, aga numbrid näitavad, et see pingutus on kandnud ka vilja," sõnas Reinsalu.

Talle kui kaitseministrile on hästi tähtis see, et Eesti julgeolek ja vabadus on kindlamatel alustel kui varem ja selle tõestuseks on kaheprotsendiline eraldis SKPst kaitsekulutusteks.

Reinsalu märkis, et valitsus on soodustanud investeeringuid majandusse 1,25 miljardi euro ulatuses, et inimesi on hõives 634 000, et viis kvartalit järjest on kasvanud reaalpalk. Järgmiseks aastaks prognoosis ta rohkem kui kaheprotsendilist reaalpalga kasvu.

Kõik see ei tule ministri sõnul mitte riigieelarvest, vaid maksudest. "Selle eelduseks on, et meil on väärtust, mida ümber jagada," sõnas Reinsalu.

Reinsalu tõstis esile, et oktoobris saavutati ekspordi rekord - 1,1 milardit eurot suutis Eesti eksportida.

Edasiarendamist vajava tahuna tõi Reinsalu välja hariduse, et rohkem inimesi omaks meie majandusele vastavat haridust. "Kõige parem pikaajaline majanduspoliitika on hariduspoliitika," sõnas ta. Teine teema, mis puudutab haridust on Reinsalu sõnul seotud kutseharidusega.

Valitsuse tehtud töödest mainis Reinsalu nii tasuta kõrgharidust kui vajadustepõhist õppetoetuste süsteemi, mis rakenduvad uuest aastast.