Singapuri Mount Elizabethi haigla meedikute hinnangul on intensiivravipalatis viibiva 23-aastase neiu seisund "äärmiselt kriitiline", vahendab BNS.

India peaminister on tõotanud 23-aastase neiu ründajate üle karmilt kohut mõista.

Vägistamisohvri ravi eest maksta lubanud India valitsus toetas otsust viia naine Delhi Safdarjungi haiglast, kus ta viibis 16. detsembril toimunud rünnakust saadik, üle Singapuri arstide hoole alla. Kiiresti lahendati ka viisaformaalsused, et neiu omaksed saaksid temaga kaasa sõita.

Kuus purjus meest tegid 16. detsembril India pealinnas bussiga lõbusõitu ning võtsid peale 23-aastase füsioteraapiat õppiva neiu ja tema 28-aastase meessoost kaaslase. Mehed vägistasid tüdrukut kordamööda ja heitsid paari seejärel kihutavast bussist välja. Politsei sõnul rünnati tüdrukut pärast vägistamist ka raudkangiga.

Kõik kuus arvatavat süüdlast on kinni peetud ja vahi all.

Singapuri arstid ei ole ohvri ravi üksikasju avalikustanud, kuid Delhi haigla andmetel tehti talle seal kolm operatsiooni.

Tuhanded inimesed on alates 16. detsembrist tänavatel meelt avaldanud. Protestitakse nii kõrge vägivallataseme kui aeglase kohtusüsteemi vastu.

Statistika näitab, et eelmisel aastal registreeritud 256 329-st vägivaldsest kuriteost 228 650 pandi toime naiste vastu ning vägistamiste arv pealinnas kasvas tänavu 17 protsendi võrra 661-ni.