McGrathi sõnul on Bush teadvusel ja räägib meditsiinipersonaliga, kuid on arstide järelevalve all. Bush viidi metodisti haiglasse pühapäeval. McGrathi sõnul on arstid tema ravi suhtes ettevaatlikult optimistlikud, vahendab Associated Press.

Bushi on tunnustatud USA välja viimise eest külmast sõjast ning riigi juhtimise eest läbi ajajärgu, mille käigus ülemaailmsed jõuvahekorrad muutusid, ütles Richard Tisei, kes on kunagi töötanud Bushi presidendikampaania heaks.

„Aja möödudes, kui järjest kirjutatakse ajalugu, hakatakse teda üha rohkem hindama,“ ütles Tisei. „Ta teenis ajal, kui maailm muutus. Külm sõda oli lõppemas, Berliini müür langes. Loodi täiesti uus kord. Ta oli selle aja jaoks perfektne isik. Tema välispoliitiline taust lubas tal näha mitte ainult lühikest, vaid ka pikka perioodi ette.“

Varem kolmapäeval teatas McGrath, et palavik, mis hoidis Bushi jõulude ajal haiglas, läks hullemaks ning arstid on pannud ta vedelikudieedile.

„See on kõrge palavik, mis on viimase päeva või paariga tõusnud,“ ütles McGrath. „See on visa palavik, mis ei taha kaduda.“