Siin on 10 üsna kummalist jõulutraditsiooni.

1. Väetis

See traditsioon on pärit Hispaaniast, Katalaaniast. El Caganer on punase mütsiga talupoeg või munk. Kui inimesed sätivad pühadeajal kujukestest Kristuse sündimise stseeni, siis El Cagner tuleb teistest kaugemale paigutada. Seda seetõttu, et ta teeb parasjagu seda, mida potil tehakse. See ei ole aga sugugi pühadust teotav, vaid tähendab, et tänu "väetisele" tuleb hea viljaaasta. Kui mitte, siis on see hea jututeema seltskonnas.

2. Kakamaja

Ka see traditsioon on pärit Katalooniast. See on tore traditsioon kogu perele. Hangi palk. Õõnesta palk. Tee palgile nägu, käed ja jalad. Anna sellele põhjapõdra või näiteks koera nägu. Hakka alates 8. detsembrist palki "toitma". Jõuludeks peaks see olema täis komme ja mänguasju. Jõululaupäeval tümita palki kuni ta "kakab" kõik kingitused välja.

3.  Ära seda hobuse pead veel välja viska!

Kui otsid võimalust, et paar ekstra eurot teenida, siis jälgi seda vana Wales'i traditsiooni. See on lihtne. Kõik, mis sul vaja, on leida hobuse pea. Veel tee endale hobusekarvadest lina. Vahest saad need samalt hobuselt, kellelt peagi. Hangi endale ämber. Mine tänavale, pane endale hobusekarvadest lina ümber ja hobuse pea pähe. Hobuse peaga hammusta inimesi, keda tänaval kohtad. Kui see "hammustab" neid, siis peavad nad sulle tasu maksma. Pane raha ämbrisse.

4. Arva, kes tuleb õhtusöögile?

Kui õnn on see, mille jälil sa oled, siis peaksid kasutama portugali rahva nõuandeid. Kui sead jõuluõhtul lauda paar ekstra kohta surnute hingede jaoks ja pakud neile süüa, siis toovad nad aasta jooksul sulle õnne.

5. Kaota king, saa mehele!

Oled väsinud olemast vallaline? Kui oled naine, siis saad teha jõuluõhtu traditsiooni, mis on pärit Tšehhist. Mine lihtsalt päevavalgel välja, seisa seljaga ukse poole ja viska oma üks king üle õla. Kui see langeb ninaga ukse poole, siis saad aastaga mehele. Kui sa ei ole tüdinenud olemast vallaline, siis proovi ikkagi. Kui kand jääb ukse poole, siis saadab sind õnn!

6. Suurbritannia jõulutraditsioonides on puding väga tähtsal kohal. Kui teed seda õigesti, siis võid saada suure õnne osaks. Legend ütleb, et kui segad pudingut päripäeva ja soovid midagi, siis see täitub. Hoolitse selle eest, et kõik pereliikmed saaksid pudingut segada ja ära hoia kõiki soove ainult endale!

7. Uisuta kirikusse!

Venetsueela pealinnas on inimestel üsna peen komme. Caracasi  tänavad on suletud selleks, et kirikusse minejad saaksid sinna rulluiskutega sõita. Pole midagi paremat, kui enne jumalateenistust väike kardiotreening teha!

8. Kurjast vaimust vabaks!

Nagu paljudes teistes paikades, on ka Kreekas tarvis kurjad vaimud eemale peletada. Kalikantzaroid on kurjad vaimud, kes elavad enamiku aastast maapõues, kuid pühadeajal külastavad nad kreeklaste kodusid, mille kurikaelad maatasa peksavad. Neid nuhtluseid kirjeldatakse igal nurgal erinevalt. Mõned ütlevad, et nad näevad välja nagu inimesed, teised jälle, et nad on justkui pikad asjad, mis kannavad metallkingi. Osa ütleb, et nende käed on nagu pärdikutel ja et nende punased silmad on kaetud karvaga. Ei soovi neid endale külla? Siis riputa sea lõualuu korsta sisse!

9. Peida oma luud!

Kurjad nõiad ja pahad vaimud võivad eksisteerida peale Norra ka mujal. Kui kurikaelad tahavad sinu luudadega jõuluööl plehku panna, siis tuleb tegutseda! Peida kõik oma luuad ära! Jõuluööl on Norras luuaga sõitmise tipphooaeg.

10. Kaeva üles surnud lind

Alk on lind, mis mässitakse külmas kliimas hülgenahka ja maetakse kivi alla mitu kuud enne jõule. Jõulutraditsiooni järgi kaevatakse see üles, pigistatakse sellest välja roiskunud sisikond ja süüakse pikantse maitsega lind ära. Gröönimaa ei tee nalja!

Allikas: toptenz.net