Terrase sõnul on reservohvitseride kursuste lõpetanud viinud riigikaitse teemad paljude Eesti inimesteni ja mõjutanud viimase viieteist aasta jooksul kaitsealast mõtlemist.”

Kaitseväe juhataja kutsus täna Võru Lahingukooli lõpetanud viieteistkümnda lennu lõpetajaid jätkama reservteenistust õppekogunemistel ja täiendama oma sõjalisi oskusi kaitseväe õppustel. “

Reservõppekogunemised on Terrase sõnul saamas üha enamatele ohvitseridele ja sõduritele tavapäraseks rutiiniks, nende aktiivne osalus süvendab nii reservohvitseride endi, tööandjate kui töötajate kaasatust riigikaitsesse.”

Koos reservohvitseridega lõpetasid täna Kaitseväe Lahingukooli vanemallohvitseride ja erialaallohvitseride kursused.

Brigaadikindral Terras rõhutas tulevaste veeblite poole pöördudes, et lisaks erialasele kompetentsile oodatakse veeblitelt nõudlikkust nii enese kui teiste vastu, eeskuju ja vajadusel nõu andmist nii alluvatele kui ka ülematele.

Täna lõpetanud kaitseväelased ja reservväelased läbisid koos nädalase väliõppuse, kus harjutasid jalaväerühma patrulli, kaitset ja rünnakut. Vanemallohvitseride kursuse lõpetajad sooritasid 70 kilomeetri pikkuse rännaku, mis lõppes täna hommikul.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Lahingukoolis koolitatakse vanemallohvitsere ja reservohvitsere, samuti korraldab kool täiendusõpet.

Lahingukooli vanemallohvitseride baaskursus kestab 11 kuud, lõpetajad saavad kutsehariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremveebli auastme.

Kaheksa nädala pikkusel reservohvitseride kursusel saavad osalejad jalaväerühma ülema lühikoolituse. Kursuse edukas läbimine loob eeldused edasiseks väljaõppeks erialaohvitserina täienduskursustel ja reservõppekogunemistel.