Riigikodu saadikute küsimustele vastates ütles Ansip, et riigile kuuluvate äriühingute juhtide ning ka tema enda palka ei määra tema ise. "Teie olete minu tööd 3999 euro vääriliseks ühes kuus hinnanud ja ma olen selle hinnanguga rahul," ütles Ansip.

Peaminister lisas, et paljud inimesed töötavad tema arvates ka missioonitundest ja paljudele ei ole raha ainus ning peamine motivaator. Näiteks usub peaminister, et ka paljud poliitikud teevad oma tööd valdavalt südamega ja mitte ainult palga pärast.

"Jah, olen enne ka oma kadedust väljendanud kõrgepalgaliste äriühingute juhtide puhul, aga minu kadedus ei ole kohane," lisas Ansip.

Peaminister Andrus Ansip teatas mõni kuu tagasi, et Estonian Airi juhi Tero Taskila palk on tema hinnangul ebamõistlikult suur. Samuti ütles Ansip mõni aeg hiljem, et on „kade“ ka uue Estonian Airi juhi Jan Palmeri suure palga pärast.

„Ma olen kade inimene,“ ironiseeris valitsujuht toona Jan Palmer palka kommenteerides. Ansip rääkis, et tema ametipalk on 3990 eurot. „Arvan, et mul on väga hea palk,“ ütles ta. „Kui ma käin ülemkogul, siis me räägime mitu-mitu korda suurematest summadest.“