Riigikogu saadiku Priit Toobali sellekohasele küsimusele vastates ütles Ansip, et Pentus-Rosimannusele ette heidetavad teod on teatud inimeste süüdistused, mille tõestust ei ole Pentus-Rosimannus senimaani näinud.

"Äriühingu tegevuse eest vastutavad juhatuse liikmed ja olulise mõjuga aktsionärid ning seda, et äriühingu omaniku lapsed või pereliikmed peaks äriühingu tegevuse või tegevusetuse eest vastutama, seda ma kusagil kohanud ei ole," ütles Ansip.

Ansip lisas, et rääkis hiljuti Pentus-Rosimannusega ja viimane kinnitas talle, et ei ole ühtegi enda kohta esitatud nõuet veel näinud.

Prokuratuur alustas 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamatajätmise tunnustel. Kriminaalasi on Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse menetluses, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder hiljuti Delfile.

Politsei kontrollib tema sõnul ka kõigi teiste OÜ Autorollo pankrotiga seotud võimalike õigusrikkumiste asjaolusid märtsis alustatud kriminaalmenetluse raames.

"Kui juba alustatud kriminaalmenetluse käigus selguvad uutele kuritegudele viitavad andmed, siis neid menetletakse selles juba alustatud kriminaalasjas ja uut menetlust ei alustata," lisas Põder, sellele midagi lisamata.

Nii Eesti Ekspress kui Äripäev on rääkinud Roman Moiseeviga, kes Autorollo dokumentide kohaselt on saanud firmast kaks miljonit krooni sularahas laenuks. Moiseev eitab, et on selle laenu saanud ja teatas, et laenulepingu sõlmimise ajal oli ta Venemaal ja tal polnud isegi kehtivat Eesti viisat. Laenulepingul pole tema sõnul tema allkiri.

Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu esitati eelmisel nädalal kohtusse ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises.

Nii Keit Pentus-Rosimannus kui tema abikaasa on kõiki süüdistusi eitanud.