"Eelarve üldmaht on 27,6 miljonit eurot, millest 1,9 miljonit on omatulu ja ülejäänu on riigieelarvest," rääkis ERR-i juhatuse liige Joel Sarv BNS-ile.

Riigieelarvest on 23,8 miljonit erinevateks tegevuskuludeks ja 1,9 miljonit investeeringuteks. "Suuri investeeringuid meil järgmisel aastal kavas ei ole, see raha jaguneb paljude väiksemate asjade vahel," rääkis Sarv.

Kavas on uuendada kaameraparki ja osta viis uut kaamerat, uuendada raadiobussi tehnikat, jätkata ERR-i portaalide arendamist ja liikuda edasi Gonsiori 21 hoone remondiga. "Loodetavasti õnnestub hoone remonti rahastada CO2 kvoodi rahade arvelt. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, siis läheb Gonsiori 21 hoone järgmise aasta juunist kapitaalremonti," selgitas Sarv.

Võrreldes selle aasta eelarvega on järgmise aasta eelarve Sarve sõnul pisut suurem. "Meil on tavapärane ka eelarve konservatiivne koostamine, kus projektitoetuste eelarve on aasta alguses mõnevõrra väiksem ja seda poole aasta peal vajadusel korrigeeritakse," rääkis Sarv.

Riigieelarveline toetus kasvab Sarve sõnul järgmisel aastal 490 000 euro võrra, millest 460 000 on mõeldud töötasufondi suurendamiseks. See ei tähenda Sarve sõnul siiski üldist palgatõusu, vaid puudutab eelkõige neid inimesi, kelle palka 2010. aastal suurte eelarvekärbete käigus 10 protsendi võrra kärbiti. "Neil töötajatel taastub 2009. aasta palganumber," kinnitas Sarv.