Aljohhina kirjeldab olmetingimusi. Ta jutustab, et käsi tuleb pesta külma veega, sest sooja ei jõua ära oodata. Kõiki kinnipeetavaid sunnitakse ära õppima sisekorraeeskirjad. Igasugust eeskirjade rikkumist karistatakse ja see saab aluseks ennetähtaegsest tingimisi vabastamisest keeldumisele, vahendab Lenta.ru.

„Istudes tukkuma jäämine on rikkumine, halvasti külge õmmeldud märgis on rikkumine, lahtine mantlinööp rivistusel on rikkumine,“ kirjutab Aljohhina.

Aljohhina sõnul on peamine manipuleerimisvahend ennetähtaegsest tingimisi vabastamisest keeldumine. „Sinult küsitakse: kas tahad ennetähtaegselt tingimisi vabaneda? Siis tuleb kohanduda. Pool juttu käib ennetähtaegsest tingimisi vabastamisest,“ kirjutab Aljohhina. „Ennetähtaegse tungimisi vabastamisega välja saada ei ole üldse keeruline. Selleks õmmeldakse 12 tundi päevas maksimaalselt tuhande rubla (25 euro) eest kuus; selleks ei kirjutata kaebusi; selleks allutakse, kantakse ette, tallatakse põhimõtted jalge alla; selleks vaikitakse ja kannatatakse; selleks harjutakse.“ Aljohhina sõnul on kogu „paranduslik“ süsteem üles ehitatud kohustusele harjuda.

Ühe karistuse on Aljohhina koloonias juba saanud. Teda karistati liiga hilise ärkamise eest.