Visiidi eesmärk on tugevdada riikidevahelist koostööd ja majandussidemeid ning leida teadus- ja arenduskeskuste vahelisi koostöövõimalusi, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kohtumisel Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahuga räägitakse riikidevaheliste suhete edasiarendamisest. Samuti annab kohtumine võimaluse vahetada mõtteid viimastest sündmustest Lähis-Ida konfliktis ning võimalustest, mis viiksid läbiräägitud kokkuleppega kahe riigi lahenduseni.

Samuti arutab peaminister Andrus Ansip kohtumistel Iisraeli riigijuhtidega kahe riigi vahelisi majandussuhete tihendamise võimalusi, kõrgkoolide ja teadusasutuste koostööd, e-teenuste ja küberturvalisuse arendamist. Lisaks räägitakse Eesti ja Iisraeli senisest mitmekülgsest ühistegevusest kultuurisuhete vallas.

Tänavu täitus 20 aastat Eesti ja Iisraeli vaheliste diplomaatiliste suhete sõlmimisest. Viimaste aastate jooksul on jõudsalt kasvanud Eesti-Iisraeli kaubavahetus, millele on kaasa aidanud kõrgetasemelised visiidid ja saatkondade aktiivne tegevus. 2011. aastal oli Eesti kaubavahetuskäive Iisraeliga 20,1 miljonit eurot, millest eksport moodustas 12,1  ja import 8 miljonit eurot. Olulisemad ekspordiartiklid on metallid ja metalltooted, impordiartikliteks tekstiil ja tekstiiltooted.