Traditsioonilise ülemaalise jõulurahu pöördumises Jõgeval toonitas peapiiskop just rahu olulisust, mis ulatudes üle maise ja ajaliku, täidaks meid sisemise väärikuse, moraalse vastutuse ja jumaliku armastusega. "Mõelgem ka üksteisest nii, nagu mõtleb meist Jumal," sõnas peapiiskop.

Põdder ütles, et mööduva aasta sotsiaalseid pingeid, inimeste usalduse ja majanduslikke valupunkte märkides, et inimestel on vaja olla just "rahutegijad".

"Kui ka varisevad maailmakorrad ja majandussüsteemid, toob pühadus ja püha jõuluöö esile inimeseksolemise pühaduse ja väärikuse," kõneles Põdder.

Jõulurahu on tema sõnul märksa sügavam ja enamat kui lihtsalt rahu, sest sellesse mahub arusaamine, et keegi ei ole unustatud, keegi ei ole kadunud.

Viidates Jõgeva linna eelseisvale 75. aastapäevale, ütles peapiiskop: "Aastapäevateema seab noore linna sünnipäeval aukohale MINU PERE. Vanemad ja lapsed, vanad ja noored – kõik nad vajavad armastust ja usaldust, et kodust ja kodukohast saaks kindlus, rõõmu ja rahu asupaik."