Toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni sõnul on igasugune abi toidupankade jaoks väga teretulnud.

„Kuna meie töö tugineb vabatahtlikele, kes osalevad toidu kogumisel, transpordil, ladustamisel, pakkimisel ja väljastamisel, oleme ääretult tänulikud inimestele, kes on võtnud nõuks Toidupanka mis tahes moel aidata," rääkis Boerefijn.

Boerefijn rääkis, et Eestis on vaesus suurem probleem, kui paljud seda märgata oskavad või tahavad – meil on üle 100 000 elaniku, kellel on raskusi endale igapäevase korraliku toidu hankimisega.

"Toidupanga tööga püüame inimestele näidata, kui suur mõju on väiksemalgi heateol," sõnas ta.

Toidupanga kaudu jõuab toiduabi igal nädalal enam kui 1300 pereni üle Eesti, mis tähendab kiireid tööpäevi toidupankade ladudes.

Jõulude eel on tegemist veelgi enam ja nõnda otsustas näiteks Alpha Baltic Media koos oma klientidega minna appi Tallinna Toidupangale, aidates vabatahtliku töö korras Eestimaa peredele jõulupakke ette valmistada.

Toidupank on 2010. aastal ellu kutsutud ettevõtmine, mis korraldab toiduabi puudustkannatavatele peredele eesmärgiga võidelda vaesuse vastu, vähendada toidu raiskamist ja suurendada inimestevahelist solidaarsust.

Kes ise Toidupangale appi tõtata ei jõua, saab helistada annetustelefonidel 900 9005 või 900 9010 ja toetada vastavalt kahe või kaheksa euroga.