Valimisjaoskonnad avati pühapäeval kell 7 (kell 00.00 Eesti aja järgi) ning suletakse 13 tundi hiljem (kell 13.00 Eesti aja järgi). Kohe pärast seda on oodata lävepakuküsitluste tulemusi, vahendab BNS AFP uudist.

Kella 2-ks päeval oli valimas käinud 27,40 protsenti hääleõigusega jaapanlastest. Võrreldes 2009. aasta valimistega on aktiivsus 7,79 protsendipunkti võrra madalam.

Arvamusküsitlused ennustavad Liberaaldemokraatlikule Parteile (LDP) ja selle liitlasele Uuele Komeitole koguni kahte kolmandikku alamkoja 480 kohast. See võimaldaks tühistada otsuseid, mis langetatakse ülemkojas, kus ei ole ühelgi parteil enamust.

Praeguse peaministri Yoshihiko Noda Jaapani Demokraatlik Partei (DPJ) peab ilmselt kaotusega leppima.

Niisuguse stsenaariumi korral naaseks peaministriametisse karmi käe poliitikat pooldav Shinzo Abe, kes tegi seda tööd 2006.- 2007. aastal. Ta on lubanud karmimat joont välispoliitikas, kulutuste suurendamist riigikaitsele ning julgeolekuliidu tugevdamist USA-ga.

Abel oleks piisav mandaat selleks, et täita oma valimislubadus ehk Jaapani ranniku kaitseehitiste kindlustamine olukorras, kus suhted Hiinaga on pingestunud.