Adam Lanzat kahtlustatakse oma ema ning Sandy Hooki algkooli 20 lapse ja kuue täiskasvanu tapmises. 20-aastane Lanza kannatas väidetavalt isikusehäireite all, vahendab Associated Press.

Väidetavalt tappis Lanza kodus oma ema ning sõitis seejärel Sandy Hooki algkooli. Kaasas oli tal kaks käsirelva. Lanza vanemat venda hetkel mõrvaga veel ei seostata.

Lanza endiste koolikaaslaste sõnul püüdis arvatav massimõrvar üldiselt vältida tähelepanu. Näiteks polnud tema pilti ka keskkooli lõpetamise puhul tehtavas aastaraamatus, selle asemel oli seal märge "pelgab kaameraid".

Lanza kaalaste sõnul valmistasid talle suurt ebamugavust olukorrad, mis nõudsid suhtlemisoskust. Väidetavalt oli Lanzal autistlik Aspergeri sündroom, mis väljendub raskustes sotsiaalses suhtlemises, kuid ametlikult seda kinnitatud ei ole.

Lanza klassikaalsate sõnul noormeest koolis ei kiusatud, vaid ta jäeti pigem rahule. Samuti polnud klassikaaslaste väitel tal ühtegi sõpra, kellega teda pidevalt oleks koos nähtud.

"Ta oli sotsiaalselt kohmetu laps," ütles Lanzade kodutänaval elav Beth Israel New York Timesile. "Tal oli alati probleeme. Ta oli üksildane. Ma ei tea, kes olid tema sõbrad," lisas Israel, kelle sõnul ta küll suhtles mõnikord Lanza ema ema Nancyga, kuid lisas, et kogu Lanzade pere polnud väga sotsiaalne.

Lanza isa Peter Lanza ei elanud aga nendega koos juba aastaid. 2008. aastal lahutasid Lanzad pärast pikka kohtuvaidlust abielu, misjärel kolis Peter Lanza elama Stamfordi.

Nancy Lanzat kirjeldavad tema tuttavad aga kui ema, kes soovis oma poegade käekäiguga alati kursis olla ning oli nende suhtes "väga kaitsev". Ühe perekonna tuttava sõnul olid lapsed Nancy elus alati esikohal.