Tapetute seas oli 20 last ja kuus täiskasvanut, ründaja sooritas enesetapu. Lastest 18 said kohapeal surma ja kaks suri hiljem haiglas. Tunnistajate sõnul tulistati hoones vähemalt sada lasku.

USA president Barack Obama kuulutas reede õhtul välja leina ning käskis lipud Valgel Majal ja kõikidel riigiasutustel poolde masti heisata.

Obama tegi ühtlasi emotsionaalse telepöördumise rahva poole, kus pisaraid pühkides väljendas õudust juhtunu pärast, avaldas kaastunnet ning nõudis koostööd ja tegutsemist vajalike meetmete rakendamiseks, et selliseid veretöid tulevikus vältida.

Eestlane, kes sa elad või viibid praegu Ameerika Ühendriikides, anna meile teada, mida kohalikud inimesed sellest koletust veretööst arvavad? Kirjuta meile ka oma kogemustest, mis puudutab relvade kättesaadavust USA-s: kas neid on kerge hankida ja kas paljudel inimestel on seal kodus relvi?

Lugude saatmiseks võib kasutada meiliaadressi rahvahaal@delfi.ee või lehe vasakul servas olevat vormi ja postitada lugusid oma kasutajakonto alt. Igal nädalal jagame parimate lugude eest ka auhindu.