ERR poliitikatoimetuse juht Andres Kuusk tõdes, et alates 2009. aastast on eetris olnud 123 „Kahekõne“ saadet. „Seega võib öelda, et meie stuudiost on läbi käinud märkimisväärne osa eesti poliitika, kultuuri ja majanduse eliidist,“ tõdes ta.

Kuuse sõnul on igal saatel oma elutsükkel. „Kahekõne“ oli jõudnud seisu, kus paratamatult oleks tulnud muuta formaati,“ tõdes Kuusk. „Näiteks Mart Laar oleks pärast insuldist taastumist kindlasti olnud hea valik kuigi ta on varem „Kahekõne“ saates käinud. Senine formaat seda poleks võimaldanud.“

Kuuse sõnul langes otsus veidi päevakajalisema formaadi kasuks ja uuest aastast alustabki oma saatega Indrek Treufeldt, kes Kuuse meelest on ammu väärt oma saadet.

„Suurepärane saatejuht Priit Kuusk jätkab nii AKs kui eriprojektidega,“ rääkis Kuusk nimekaimu tegemistest ja lisas, et Priit Kuusk teeb sel aastal presidendi aastalõpuintervjuu.

Tänases "Kahekõnes" uurib Priit Kuusk, kui avameelselt saab poliitika tegemise telgitagustest rääkida poliitikast lahkuv mees - Tõnis Lukas. Teise külalisena astub üles Tanel Padar.