Tindiga kirjutatud käsikirjale on kirjutatud pühendus: „Mme Bunkeflodile tema ustavalt HC Andersenilt“. Ekspertide hinnangul kirjutas Andersen teose ilmselt 1820. aastatel, vahendab BBC News.

Proua Bunkeflod arvatakse olevat olnud lesknaine, keda kirjanik lapsena külastas, talle raamatuid ette luges ja kellelt ta raamatuid laenas.

Eksperdid ütlesid Taani ajalehele Politiken, et käsikiri on ilmselt koopia originaalist, mis on kadunud.

Käsikirja leidis ajaloolane Esben Brage Fyni rahvusarhiivist oktoobris ja eksperdid on 700-sõnalist teost pärast seda põhjalikult uurinud.

Loo lihtne stiil ei ole ekspertide sõnul võrreldav Anderseni elegantsete küpsete teostega, mis viitab sellele, et see on kirjutatud gümnaasiumi ajal 1820. aastatel.

Andersen sündis 1805. aastal Odenses kingsepa ja pesunaise pojana ning pühendus luulele, enne kui 1835. aastal ilmus tema esimene muinasjuturaamat.

Anderseni ekspert Ejnar Stig Askgaard nimetas leidu sensatsiooniliseks. „Mul pole kahtlust, et see oli Andersen, kes selle kirjutas,“ ütles Askgaard.

Käsikirjale on hiljem sinise tindiga lisatud: „P Plumile tema sõbralt Bunkeflodilt“. Plumide ja Bunkeflodide perekonnad olid lähedased sõbrad ning Andersenil olid lähedased suhted madame Bunkeflodiga.

Enne surma 1875. aastal kirjutas Andersen sadu muinasjutte, mis on tõlgitud enam kui sajasse keelde.