Tiitli Miss Prantsusmaa 2013 võitis laupäeval Burgundiast pärit 19-aastane meditsiinitudeng Marine Lorphelin, kes edestas lõppvoorus Miss Tahitit Hinarini de Longeaux'd, teatab AFP.

Prantsusmaa mustade assotsiatsioonide esindusnõukogu CRAN president Louis-Georges Tin kurjustas aga esmaspäeval Prantsusmaa Aafrika ja Põhja-Aafrika kogukondade esindajate puudumise üle iludusvõistlusel.

„Suutmatus esindada tänapäeva Prantsusmaa elanikkonda üritusel nagu see on ilmselgelt tõsine asi,“ ütles Tin ühisavalduses Fred Royer'ga, kes korraldab iludusvõistlust Miss Must Prantsusmaa. „See on sama, mis eitada Aafrika päritolu Prantsuse inimeste olemasolu ennast.“

Laupäevase missivõistluse 33 osavõtjast kaheksa olid rahvusvähemuste esindajad ning kuus neist olid pärit Prantsusmaale Vaiksel ookeanil või Kariibi meres kuuluvatelt territooriumidelt.

„Miss Prantsusmaa vanamoelises maailmas võivad mustad ilmselt pärit olla ainult meretagustest departemangudest,“ öeldakse CRAN-i avalduses. „Mis puutub Põhja-Aafrika päritolu prantslannadesse, siis nemad olid esindatud vaid ühe kandidaadiga, kes kiiresti kõrvaldati (võibolla liiga moslem?).“

Prantsusmaal elab viis miljonit moslemit, kellest suurem osa on Põhja-Aafrika päritolu.

CRAN-i avalduses väljendati lõpetuseks kahetsust, et Miss Prantsusmaa on valge nagu aastalõpu lumi igavese Prantsusmaa kirikutornidel.